A hely

Adott egy csodás kis falu a Mecsek lankái között, Abaliget. Olyan hely ez, ahol a növények jól érzik magukat, és ahol a munka feltölt, elcsendesít. Ahol kiszakadva a városi őrületből megpihenünk, koncentrálunk. Ahol odafigyelünk a növényeinkre és a környezetünkre. A birtokot erdő öleli körbe.

Közvetlen szomszédaink az őzek, nyulak, rókák, vaddisznók. Egy kerítésnyi távolságban vannak, így kárt még sosem okoztak, de sokszor kíváncsian figyelnek minket. A legkedvesebb szomszédaink mégis a méhek. Szorgalmas kis lények, akiknek őszintén hálásak vagyunk, mert minden évben hozzáteszik a magukét a mi munkánkhoz. Addig porozzák a virágainkat, amíg roskadásig lesz gyümölcs a fákon és a bogyósainkon.

Háborítatlan vidék ez, ahol a kezdeti nehézségek után elkezdődött a gyümölcstermelésünk. Mert hiszünk abban, hogy jó lekvárt csak tökéletesen értett finom gyümölcsből érdemes és lehet készíteni.
A birtok évről évre alakul, vannak bogyósaink, gyümölcsfáink, és mostanában kezdtük el a füge ültetvény kialakítását. Állandóan változik a környezet. Tanulunk a fajtákról, próbálgatjuk melyik növény hol érzi jól magát leginkább. Állandóan alakítunk, bővítünk, változtatunk, cserélünk. Így változik az íz kínálatunk is évről évre, szezonról szezonra. A birtok körül vadon termő gyümölcsök is vannak, pl. az a csipkebogyó ami átkapcsolt annak idején bennünk valamit, de mostanában inkább a termesztett gyümölcsökből készítjük a lekvárjainkat. De ahogy ismerem magunkat, ez még változhat.
Ami viszont állandó az a hely a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, ahonnan a gyümölcseink származnak. Jó néhány lekvárunk pedig Nemzeti Parki Védjegyet kapott.