Céges ajándékok

Ajándékot adni mindig nagyon hálás dolog. Egy cég esetében a HR-es kollégának ez azonban valódi kihívás is lehet. Mert tényleg komoly dilemma az, hogy mit érdemes ajándékozni, mi lehet az aminek biztosan örülnek majd a kollégák.

A gasztro csomagok népszerűsége ezért évről évre nő. Mi is ezt tapasztaljuk, amikor év vége közeledtével kétségbeesett e-mail-ek és telefonok sokasága érkezik hozzánk, melyekben a régi vagy éppen új partnereink érdeklődnek arról, hogy van-e még készletünk és milyen lekvárt tudunk még küldeni nekik. És bizony előfordul az is, hogy mindegy milyen íz van még, csak küldjünk lekvárt.

Elárulok egy titkot. Bármilyen szorgalmasan is dolgoztunk az év folyamán még soha nem fordult elő, hogy minden ízből sikerült volna annyi üveg lekvárt főznünk, ami biztosan kitartott volna a következő tavaszig vagy nyárig, a gyümölcsérésig. Pedig mindig jó nagy ráhagyással dolgozunk. De bármennyire is szeretnék, nem tudunk mindenkit mindig kiszolgálni, mert a készlet bizony véges. Véges, mert nálunk kézműves lekvárok készülnek nagy- nagy gondossággal, és nem egy gép főzi azokat. Nagyon hálásak vagyunk, mert tényleg sokan szeretik a mi ízeinket, ezért évről-évre bekerülünk a céges ajándékcsomagjaikba. Ők már tudják, tapasztalták, hogy egy-egy népszerűbb lekvár vagy éppen szezonális újdonság nagyon gyorsan elfogy.

Vannak, akik ezért már jó előre terveznek, és biztosítják maguknak a kívánt mennyiséget. De ott vannak a halogató típusok is, akik rendszerint későn rendelnek. Mi pedig számolgatunk módosítgatunk, odaadjuk a családunknak szánt üvegeket is, és általában sikerül a bravúr és mindenki megkapja a kért csomagot még akkor is, ha éjszakáig kell csomagolnunk, címkéznünk vagy éppen logisztikáznunk.

A főbb szezonokra, mint a Karácsony vagy a Húsvét mi is mindig felkészülünk. De már tapasztaltuk és tudjuk, hogy a HR-esek kreativitása végtelen. Tudjuk, mert készítettünk már csapatépítő tréningre csomagot, ajándékozták a lekvárjainkat nőnapra, gyereknapra, Mikulásra, vagy éppen külföldi partnereiknek, delegációknak. Ezek a random igények pedig mindig alaposan megcsappantják a készleteinket.

Ezért kérlek Benneteket kedves HR-esek, tervezzetek mindig előre.

Következzen itt néhány cég azok közül, akik rendszeresen megtisztelnek minket azzal, hogy a mi lekvárjainkat adták ajándékba a dolgozóiknak, vagy a partnereiknek.